OM MICHAEL

Michael Katz Krefeld

Michael Katz Krefeld (f.1966) er født i Gl. Holte og opvokset på den københavnske vestegn. Han er barnebarn af krimiforfatter Hermann Krefeld (Leopardkloen og Døden lægger kabale).

Michael startede sin karriere med at skrive og instruere en række novellefilm, hvoraf flere har deltaget på internationale festivaler og er bla. blevet solgt til tysk og amerikansk TV.

Michael har skrevet manuskripter til danske tv-serier bla. Nikolaj & Julie (DR), Hotellet(TV2), Skjulte Spor (TV3) Nynne (TV3).

Michael debuterede med romanen Før stormen som vandt kriminalakademiets debutantpris i 2007.  Siden fulgte Pans hemmelighed, Protokollen , Sort sne falder der vandt Harald Mogensen prisen for “Årets bedste danske krimi 2012”.

Michael har udgivet bestsellerserien om privatdetektiven Ravn med henholdsvis bøgerne Afsporet, Savnet, Sekten, Dybet og senest Pagten. Michael har planer om at skrive 10 bind i alt.

I 2018 udkom den anmelderroste Mørket kalder.

Michaels bøger er blevet solgt til udgivelse i 20 lande.

Jeg har altid elsket at følge De faldne helte, underdogs, som omgivelserne regnede for ude, men som finder indre styrke til at overvinde forhindringerne og mod alle odds tage kampen op. Min udfordring har altid været, at sætte denne form for arketypisk fortælling i en nutidig og realistisk form.
- Michael Katz Krefeld
Rul til toppen